5 tipp, hogy jól induljon az éved!

Az év eleje mindig tökéletes arra, hogy átgondoljuk, milyen irányban szeretnénk folytatni az életünket.

Elég sikeresek vagyunk-e, szeretjük-e a munkánkat? Erre vágytunk, vagy inkább mással foglalkoznánk? A nekünk való állásban dolgozunk, vagy más helyre vágyunk, esetleg önálló vállalkozást alapítanánk? Elég-e jelenlegi szakmai tudásunk ahhoz, hogy saját lábra álljunk, vagy szükség van egyéb tanfolyamok elvégzésére?

Megannyi kérdés, amire csak akkor kapjuk meg a választ, ha mélyen magunkba nézünk és objektíven megvizsgáljuk jelenlegi helyzetünket.
Ez ugye nehéz, mert általában az érzelmeink alapján ítéljük meg, mi jó nekünk és mi nem, ami sokszor tévútra visz.

Engedd meg, hogy segítsünk neked egy kicsit: gondolkodjunk együtt szakmánk, a masszőr szakma lehetőségeiről, kihívásairól, a sikeresség kulcsáról.

Először is szeretném leszögezni: a masszőr pálya olyan hivatás, amit nem csak azért csinál örömmel az ember, mert segíthet másoknak, hanem azért is, mert az ismeretek tárháza kifogyhatatlan, és ez újabb tanfolyamok elvégzésével, folyamatos megújulásra ad lehetőséget.

Ekkor vetődnek fel a következő kérdések:

Milyen masszázs tanfolyam illik hozzám, melyik a legkeresettebb masszázsfajta,
hogyan építsem föl a saját vállalkozásomat?

Menjünk sorjában: mire figyelj, amikor masszázs tanfolyamot választasz?

Milyen fizikai adottságaid vannak?
Jó a fizikai állóképességed, lendületesen és energikusan szeretsz dolgozni, vagy inkább apró dolgokkal pepecselsz sokáig, koncentrált figyelem mellett? Ha az első típus vagy, akkor a testmasszázs tanfolyamok valamelyikét válaszd, ha a második, akkor talp vagy arcmasszázs tanulásában gondolkodj. Ha úgy érzed, a masszázságy mellett állva max. napi 3-4 órát vagy képes teljes intenzitással dolgozni, akkor vegyél részt  test, talp és arcmasszázs képzésben is, hogy mindig legyen lehetőséged „pihentetőbb” kezeléseket is vállalni.

Melyik terület vonzó számodra?
Inkább a gyógyítás, prevenció témája érdekel, vagy a szépségipar felé kacsingatsz, esetleg az alakformálásban, ránctalanításban tudod elképzelni a jövődet. Az első esetben a svédmasszázs, frissítő testmasszázs online képzés lesz a nyerő, fűszerezve a talpmasszázs, és az arcmasszázs tanulásával. Második esetben a cellulit és fogyasztó masszőr képzésben célszerű rész venned, mert ez a Te utad az alaptudáshoz.

Mikor lehet önálló masszázs szalonom, hogyan válhatok leggyorsabban vállalkozóvá?
Az alaptanfolyamokon megszerzett tudást (értem ezalatt a svédmasszázs, talpmasszázs, olajos lazító masszázs technikákat) alaposan be kell gyakorolni, mielőtt saját szalon megnyitásába belevágsz- ez az oktatás fontos eleme. Erre nem szabad sajnálnod az időt! Minél többfajta „testtel” találkozol, annál sokrétűbb információ áll rendelkezésedre a masszázs valódi hatásairól, a különböző életkorú és fizikai adottságokkal rendelkező vendégeknél tapasztalható mellékhatásokról, az eredmény gyorsaságáról.

Számolnod kell azzal is, hogy a vendégek egy helyen szeretnék megkapni az elképzeléseiket kiszolgáló összes szolgáltatást, így elvárják majd tőled, hogy „mindenhez” értő masszőr legyél. Tehát szép lassan és főleg folyamatosan képezned kell magad, részt kell venned szakmai oktatásokon, anatómiával, élettannal foglalkozó cikkeket olvasnod, más masszőrökkel megosztani a tapasztalatokat, utánanézni új technikáknak, anyagoknak, trendeknek.

Ez azonban nem szabad, hogy a „mindenhez értesz, de nem értesz semmihez sem igazán” tévútra vigyen.

Legyen saját irányvonalad, válassz ki néhány témát, ami komolyabban és mélyebben érdekel,
legyen egy terület (maximum kettő), amiben valóban Te vagy az ÁSZ!

Mi a Masszázsoktatás-online csapatával változatos témájú és mindig megújuló masszázstanfolyamainkkal igyekszünk ezt a törekvésedet kiszolgálni, mindent megteszünk, hogy az áhított tudást sikeresen és legrövidebb idő alatt el tudd sajátítani.

Ha kérdésed vagy ötleted van, ebben is partnerek vagyunk, írd meg nyugodtan nekünk!